A honlapon sütiket (cookies) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
A webhelyünk használatával elfogadja a sütik Adatvédelmi szabályzatunk szerinti használatát. Adatvédelmi nyilatkozat
Az egyedüli lekvárfajta,
mely cukor nélkül is tökéletes
100% szilva
A szilvalekvár készítése évszázados hagyományokra tekint vissza.
Az itt termő szilva évszázadok óta ismert, szinte minden udvaron található belőle néhány példány.
Cukor nélkül, hagyományos mozdulatokkal kevergetve órákon keresztül főzték rőzsetüzelésű rézüstökben, míg elérte a kívánt állagát.
A munka gyümölcse pedig a sűrű, szinte fekete szilvalekvár, melyet egyedi, csattos üvegbe zártunk.
Megjelenése hűen tükrözi prémium minőségét.
Tisztelgünk e nemes hagyomány előtt!
Csattos Prémium szilvalekvár
magas minőségű, kizárólag szilvából készül
kíméletes technológiával.
Összetevők: szilva. 100 g termék 373 g szilva felhasználásával készült.
A Csattos üveg megjelenése
tökéletes összhangban van a
beltartalommal.
150 éves csomagolási technikát
élesztünk újjá:
az üveg lezárása vákuumal történik,
a fém kapcsok díszítik, s egyben
rögzítik a fedelet az eljárás során.
Az üveg újra felhasználható,
a kamra polc dísze lehet.
Az üveg újrahasznosítására számos ötletünk van.
Használja lekvár, savanyúság, lecsó tartósításhoz.
Eredetileg ezt az üveget gyümölcs, zöldség konzerválására fejlesztették ki.
Az eljárás menete: az üveg alapos tisztítása után megtöltjük forró termékkel, majd a gumit ráhelyezve a fedőre, ráillesztjük az üveg tetejére, figyelve arra, hogy a gumi körben épen, becsípődés mentesen látszódjék.
Ezután lenyomva tartva a fedelet, rápattintjuk egymással szembe a két rozsdamentes fém csatot.
Az így elkészített üveget forró vízzel teli lábasba tesszük, és enyhén lobogó vízben kb. 20 percig pasztörizáljuk.
Célszerű, hogy a víz teljesen ellepje az üveget.
Ezután kivesszük az üveget és nagyanyáinkhoz hasonlóan száraz dunsztba tesszük akár egy éjszakára. Másnap reggelre kialakul a vákuum, amely szorosan tartja a fedőt és a gumit.
Tároljon benne konyhai alapanyagokat:
- Mézet
- Kávét
- Száraztésztát
- Diót
- Müzlit
Műanyag doboz helyett vigye ebédjét üvegben a munkahelyére.
Tökéletesen zár, könnyen melegíthető.
A házi kovászt légmentesen tartja.
Tálaljon benne pudingot, tiramisut, bonbonokat, pohárdesszertet,
gyümölcsöket, körözöttet, padlizsánkrémet.
Ha elvonatkoztatunk a konyhai felhasználástól,
kreatív megoldások születhetnek.
Hírlevél
Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre! Így elsőként értesülhet aktuális akciónkról és különleges ajánlatunkról! Ön is megkaphatja hírlevelünket kötöttségektől mentesen és bármikor akár le is mondhatja azt!
* E-mail cím:
*
Vezetéknév:
*
Keresztnév:
Kérjük, jelölje be az érdeklődési körét az alábbiakból