A csipkebogyóról régóta tudjuk, hogy több C -vitamint tartalmaz, mint a citrom, egyes vidékeken hazai citromnak is nevezik. A népi hiedelem szerint jó hatással van a nyálkahártya és a bőr egészségének megőrzésében. Különösen ajánlották fizikai megterhelés, betegség időszakában.
Emlékszem gyerekkoromban egy szélvihar kidöntötte a nagyszüleim legszebb csipkebokrát. Még szerencse, mondta nagyapám, hogy a nagyanyád csipke szörpjéből néhány üveg ott lapul a kamrában.
„Olyan sűrűt és finomat, azóta sem ittam, Nekik ajánlom szeretettel.”
A prémium minőségben, különlegesen szép, hagyományőrző csomagolásban forgalomba kerülő szörp nemcsak üdítően finom ital, de fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez is.
Kínáljuk csipke szörpünket a természetben föllelhető csipkebogyó értékes összetevőivel, kiegészítve a méz jótékony hatásával, fogyassza szeretettel!
Összetevők: cukor, csipkebogyólé (csipkebogyólé sűrítményből), méz, étkezési sav: citromsav, természetes aroma.
100g szörp előállításához 60 g csipkebogyólének megfelelő csipkebogyólé sűrítményt és 2 g mézet használatunk fel.
Javasolt hígítás 1:8
Átlagos tápérték 100 ml termékben: | |
Energia: | 1497 kJ /344 kcal |
Zsír: - amelyből telített zsírsavak: | 0 g 0 g |
Szénhidrát: - amelyből cukrok: | 85 g 85 g |
Fehérje: | 0 g |
Só: | 0 g |
Nettó térfogat: 500 ml
Nettó tömeg: 668 g
Nettó tömeg / űrtartalom | |
Súly / űrtartalom | 668 g / 500 ml |