Az Ön kosara üres!
Hozzávalók:
1-2 kg süllő/ fogas 1 kg burgonya (ízlés szerint) 3 db paradicsom 3 db zöldpaprika 1 fél citromból nyert citromlé 5 dkg füstölt szalonna 175 g tejföl só ízlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint Szárika Halhús ételízesítő 5 dkg dió (ízlés szerint) 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A megtisztított süllőt beirdaljuk, enyhén megsózzuk, majd a fél citrom levét egyenletesen rácsurgatjuk, pihenni hagyjuk. A meghámozott krumplit vastag karikára szeleteljük, és előfőzzük, vigyázva, hogy még kemény maradjon. Megfelelő méretű, vastagon kizsírozott tepsibe rakjuk a krumpli karikákat. A süllőt bátran bedörzsöljük ételízesítővel, a csíkokra vágott szalonnát pirospaprikába forgatjuk, és az irdalásokba rakjuk, majd ráfektetjük a krumpli ágyra, és mehet a sütőbe 30 percre. Kivesszük, a halra rátesszük az összevágott paradicsomot és zöldpaprikát, és addig sütjük, amíg hófehér nem lesz a halhús a bőre alatt, ez kb. még 30 perc. Ismét kivesszük, megkenjük tejföllel, tehetünk mellé pár szem dióbelet, vissza a sütőbe, és ha a tejföl kezd pirulni. el is készült. sütési hőfok: 190°C tepsi mérete: 30x30 cm.