A finom ízű bodza nyáron nyíló sárgásfehér ernyős virágzata kellemesen illatos, flavonoidokban gazdag. Elsősorban vadon termő gyógynövényként közkedvelt a sokrétű hasznosíthatóságának köszönhetően.
A népi megfigyelések szerint izzasztó és tisztító tulajdonságú, meghűlés esetén kitűnően enyhítheti a torok és a felső légúti problémákat. Segítheti a tüdő és a vese egészséges működését, élvezeti italként is kiváló ízesítő.
A bodzavirág szörp fogyasztását javasoljuk szörpök, teák, frissítő italok, valamint diétás édességek ízesítésére.
Összetevők: gyümölcscukor (fruktóz - 90 g/100 ml szörpben), ivóvíz, 10% bodzavirág kivonat, étkezési sav: citromsav, természetes aroma.
Vízben oldható szárazanyag-tartalom: min. 66,5 ref.%.
Javasolt hígítás 1:8
| Átlagos tápérték 100 ml termékben: | |
| Energia: | 1553 kJ /365 kcal |
| Zsír: - amelyből telített zsírsavak: | <0,5 g <0,1 g |
| Szénhidrát: - amelyből cukrok: | 90 g 90 g |
| Fehérje: | <0,5 g |
| Só: | <0,01 g |
Nettó térfogat: 500 ml
Nettó tömeg: 668 g
| Nettó tömeg / űrtartalom | |
| Súly / űrtartalom | 668 g / 500 ml |



