Majdnem minden falu központjában állt egy óriási, illatos hársfa, amit a falu lakói nagy becsben tartottak. Rendszeresen összegyűltek a hatalmas lombkoronája alatt, különösen a fiatalok, mert úgy tartották a hársfa a szerelmesek, a termékenység fája.
A hársfa virágját az emberek évszázadok óta a kamilla után a legnépszerűbb házi szerként meghűléses betegségeknél alkalmazták, vagy izzasztásra, köhögéscsillapításra használták. A népi hiedelem szerint az emésztőrendszert is gyógyítja, de nyugtató hatása is ismert. A hársfavirágjából hagyományos módon, kíméletes eljárással készült kézműves szörp nemcsak ízletes, de értékes összetevőkben is gazdag, a hozzáadott mézről nem is beszélve.
Fogyassza szeretettel egy pohár, frissítő szörpként hidegen, vagy akár melegen egy csésze zöld teát ízesítve.
Szép, igényes, hagyományőrző csomagolásban az egészségére figyelő embernek nagyszerű ajándék is.
Összetevők: cukor, ivóvíz, 10% hársfavirág kivonat, méz 2%, étkezési sav: citromsav.
Javasolt hígítás 1:8
Átlagos tápérték 100 ml termékben: | |
Energia: | 1495 kJ /352 kcal |
Zsír: - amelyből telített zsírsavak: | 0 g 0 g |
Szénhidrát: - amelyből cukrok: | 86 g 86 g |
Fehérje: | 0 g |
Só: | 0 g |
Nettó térfogat: 500 ml
Nettó tömeg: 668 g
Nettó tömeg / űrtartalom | |
Súly / űrtartalom | 668 g / 500 ml |