Használhatóságával kapcsolatban, javaslatunk szerint a lentiekben tájékozódhat.
Használják egészséggel!
Űrtartalma 500 ml.
Mérete: magasság: 188 mm, átmérő: 75 mm.
Tartozékok: 1 db öblös üveg, 1 db üveg tető, 1 db pasztőr tömítő gumi, 2 db rozsdamentes fém leszorító csat.
A Csattos üveg megjelenése tökéletes összhangban van a beltartalommal.
150 éves csomagolási technikát élesztünk újjá: az üveg lezárása vákuummal történik, a fém kapcsok díszítik, s egyben rögzítik a fedelet az eljárás során.
Az üveg újra felhasználható, a kamra polc dísze lehet.
Eredetileg ezt az üveget gyümölcs, zöldség konzerválására fejlesztették ki. Az eljárás menete: az üveg alapos tisztítása után megöltjük forró termékkel, majd a gumit ráhelyezve a fedőre, ráillesztjük az üveg tetejére, figyelve arra, hogy a gumi körben épen, becsípődés mentesen látszódjék. Ezután lenyomva tartva a fedelet, rápattintjuk egymással szembe a két rozsdamentes fém csatot.
Az így elkészített üveget forró vízzel teli lábasba tesszük, és enyhén lobogó vízben kb. 20 percig pasztörizáljuk. Célszerű, hogy a víz teljesen ellepje az üveget.
Ezután kivesszük az üveget és nagyanyáinkhoz hasonlóan száraz dunsztba tesszük, akár egy éjszakára. Másnap reggelre kialakul a vákuum, amely szorosan tartja a fedőt és a gumit.
Az üveg újrahasznosítására számos ötletünk van.
Használja lekvár, savanyúság, lecsó, készételek tartósításhoz.
Tároljon benne konyhai alapanyagokat: mézet, kávét, száraztésztát, diót, müzlit.
Műanyag doboz helyett vigye ebédjét üvegben a munkahelyére. Tökéletesen zár, könnyen melegíthető.
A házi kovászt is légmentesen tartja.
Tálaljon benne pudingot, tiramisut, bonbonokat, pohárdesszertet, gyümölcsöket, körözöttet, padlizsánkrémet.