Kékáfonya szörpöt készítve mindig megdöbbenek az áfonya erősen élénk, sötét színén, amelyet a kívülről hamvas és ártatlan kékáfonya szemek szétroppantásával kapunk. A rostossága kellően dús, szépen megjelenik a poharunk oldalán, néha szinte kocsonyás szerűen is meg tud jelenni.
Fogyassza szörpként, akár finom öntetként tejberizshez, rizsfelfújtakhoz, natúr joghurtok és müzlik ízesítéséhez, de készíthet belőle igazán ízletes mártást vad- és marha húsokhoz is.
A legújabb trendeknek megfelelően kipróbáltuk chia pudinggal is, gyönyörű látvány volt, amint az üvegből a bíborvörös áfonyecseppek landoltak az apró chia magokon.
Összetevők: 60% rostos kékáfonyalé, cukor, citromlé (sűrítményből).
Javasolt hígítás: 1:6
Átlagos tápérték 100 ml termékben: | |
Energia: | 857 kJ /202 kcal |
Zsír: - amelyből telített zsírsavak: | <0,5 g <0,1 g |
Szénhidrát: - amelyből cukrok: | 45 g 42 g |
Fehérje: | 0,6 g |
Só: | <0,01 g |
Nettó térfogat: 500 ml