A szatmári szilvalekvár készítése évszázados hagyományokra tekint vissza a Tiszaháton, Szatmár-Beregben. Cukor nélkül, hagyományos mozdulatokkal kevergetve órákon keresztül főzték, az itt termő nemtudom, vagy másnéven penyigei szilvából, míg elérte a kívánt állagát.
A nemtudom szilva Szatmár-Beregben évszázadok óta ismert, szinte minden udvaron található néhány fa. Semmilyen hozzáértő gondozást nem igényel, sem permetezést, sem metszést.
A Csattos szatmári szilvalekvár magas minőségű, kizárólag szilvából készül kíméletes technológiával. Megjelenése hűen tükrözi prémium minőségét.
Tisztelgünk e nemes hagyomány előtt!
Összetevők: szilva. 100 g termék 350 g gyümölcs felhasználásával készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben: | |
Energia: | 952 kJ /224 kcal |
Zsír: - amelyből telített zsírsavak: | <0,5 g 0,1 g |
Szénhidrát: - amelyből cukrok: | 54 g 48,6 g |
Rost: | 1,4 g |
Fehérje: | 1,6 g |
Só: | 0 g |
Nettó tömeg: 600 g
Nettó tömeg / űrtartalom | |
Súly / űrtartalom | 600 g |