A honlapon sütiket (cookies) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
A webhelyünk használatával elfogadja a sütik Adatvédelmi szabályzatunk szerinti használatát. Adatvédelmi nyilatkozat

Nyugodtan ki merjük jelenteni, hogy az egyik csúcstermékünk a szatmári szilvalekvárunk

Közzétette priki107 2019. 08. 26 0 Hozzászólás(ok)

Miért is?

100% szatmári szilvából készítjük. Egy nagyon fontos és lényeges dolgot is adunk hozzá még pedig egy üveget! Nem is akármilyet, hanem egy olyan „csodát”, ami a monarchia korabeli üvegek másolata. Úgy választottuk ki, jó legyen kézbe fogni, esztétikusan mutasson az asztalon és újra fel tudd használni valamire, ne a kukában végezze. Úgy érezzük ezeknek mind megfelel, mégis modern, mai. Ezért lett csattos üvegbe zárva ez a csoda lekvárunk. Annyira szép, jól mutat, hogy bármilyen díszes, ünnepi asztal éke lehet.

Vissza a szilvához. Egy két érdekesség következik, mert az egy nagyszerű dolog, ha egy kicsit tájékozottabbak leszünk a körülöttünk lévő világról. És ez a szilva bizony itt terem Magyarországon. Nem tudtad?

Nem tudom. De én tudom, hogy igazából ez a neve: Nemtudom!

De mitől nem tudom?

Röviden a története:

Ez a szilva fajta nem igényel sok gondozást. Se metszés, se permetezést, mégis mindig bőtermő. A Felső-Tisza vidékén, a beregi, szatmári területeken, a Tisza, a Túr és a Szamos árterületein bőségesen terem. Szinte minden kertben megtalálható volt. Egy vándor Penyigén, majd minden háznál megkérdezte, hogy mi ennek a pici, kerek, kék szilvának a neve. Mindenhol azt a választ kapta, hogy nem tudom.
Így lett Nemtudom a neve ennek a szatmári kék szilvának.

Több néven is ismert. Szatmári, Penyigei és Nemtudom. Mára a Fajtaminősítő Bizottság külön fajtaként jegyezte be így, hogy Nemtudom.

Nekem a gyermekkorom ízét hozza vissza. Valószínűleg azért is, mert akkor még nem volt ennyi adalékanyag az élelmiszerekben. Leszedték a fáról, üstökben megfőzték, üvegekbe zárták és mehetett a kamrába. Emlékszem pár gyerekkori estére, mikor szilvafőzési időszak volt. Élveztünk nagyon, mert olyankor megengedték, hogy sokáig fent maradjunk, hiszen szüleink késő éjszakáig főzték a szilvát nagy üstben. Jó kis családi programok voltak ezek.
Azóta is, ha felidézek a gyerekkori nyarakból részleteket, a fortyogó szilva illata ott van az orromban.
Ezt a hagyományos eljárást, ezt a tradíciót csempésztük vissza a mai korba és zártuk üvegekbe a szatmári Nemtudom szilvát.

Egyre nagyobb az igény a jó minőségre. Ezen belül is az adalékanyagok nélküli termékekre. Ebbe a termékben nem tettünk mi semmit, még cukrot sem, nem fogsz csalódni benne!
Leszedik a fáról éretten, üstökben megfőzzük, üvegekbe adagoljuk és már mehet is a boltok polcaira vagy a raktárba online értékesítésre.

Ez az eredeti 100%-os szilvalekvárunk Szatmárból.

Akkor figyelj még egy kicsit!

Van ám nekünk három, kiháziasított szatmári szilvalekvárunk! Hosszas kísérletezések után megalkottuk a céklával, a homoktövissel és a sütőtökkel társított szatmári szilvalekvárunkat!

Figyelem, csak ínyenceknek ajánljuk!

Szinte hallom a kérdéseiteket, hogy minek ízesíteni egy amúgy is ízes, finom terméket? Ma már lépten-nyomon szembesülünk a különböző főzőversenyes műsorokkal, kajás blogokkal, receptkönyvekkel. Divat most főzni, jót főzni, különlegeset főzni. Ebben segítenek ezek a remek plusz ízek! Halkan súgom meg, a séfek imádják! Külön a húsok mellé kínáljuk, szószok alapanyagaként.

Sokan nem elégszünk meg egy kenyérre kent lekvárral. Persze egy kiváló reggeli elengedhetetlen kelléke, de akik szeretnek főzni és értenek is kissé vagy nagyon is hozzá, azoknak, ezek az ízek kombinációja valami mennyei. Hát még, ha tudnátok, milyen két íz kerül nemsokára a piacra! De még ez titok! Először kóstoljátok meg a már meglévőket!

Na jó, abba hagyom az ömlengést erről a csúcstermékről, talán már meggyőztelek arról, hogy egyszer ki kell próbálnod.

Kerestem kutattam a receptek között, így akadtam rá, erre a különlegességre, egy sült hús mellé készült szósz recept. Hangsúlyozom, csak is és kizárólag ezzel a lekvárral készítsd el, hidd el úgy lesz tökéletes.

Szósz recept:

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a szilvalekvárral. Hozzáadjuk a fűszereket, szegfűszeget, fahéjat és ízlés szerinti mennyiségű fehér bort. A bort apránként csorgassuk hozzá, hogy le ne égjen. Addig kevergetjük, míg mártás sűrűségű lesz.

+ 1 ötlet: Ha a sült hús pecsenye levét szép lassan, óvatosan összekevered a lekvárral olyan mértékben, hogy folyékony legyen, akkor is egy kitűnő mártást tudsz letenni a hús mellé az asztalra.

Ha a Facebook oldalunkra kitett szilvalekváros poszt alá becsatolsz egy fotót a lekvárunkról, megnyerheted az egyik szilvalekvárunkat! Nem kell, hogy otthon fotózd, megteheted azt is, hogy ha a boltban ráakadsz a termékünkre, lefotózod és becsatolod! Nem kis feladat, de igazából csak emlékezni kell rá, hogy „Méhes-Mézes Szatmári szilvalekvárt fotózni” jártodban keltedben.

Hírlevél

Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre! Így elsőként értesülhet aktuális akciónkról és különleges ajánlatunkról! Ön is megkaphatja hírlevelünket kötöttségektől mentesen és bármikor akár le is mondhatja azt!

* Vezetéknév:

* Keresztnév:

Kérjük, jelölje be az érdeklődési körét az alábbiakból

Téma választása:

Csoport: