A honlapon sütiket (cookies) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
A webhelyünk használatával elfogadja a sütik Adatvédelmi szabályzatunk szerinti használatát. Adatvédelmi nyilatkozat

Fűszereinkről

Közzétette mmrend 2019. 10. 01 0 Hozzászólás(ok)

A nélkülözhetetlen fűszerkeverékek, avagy ne agyalj azon, milyen húshoz milyen fűszert!

Ezt mi már kitaláltuk helyetted!

 

Nincs olyan haztártás, ahol ne használnánk fűszereket. Ma már nem csupán a létfenntartás miatt készítjük el az ételeinket, hanem, hogy kulináris élményekben is legyen részünk. Vagy azért főzünk valami igazán finomat, hogy kedveskedjünk a családunknak, párunknak, barátainknak, vagy azért, hogy alkossunk, új dolgokat hozzunk létre, tegyük izgalmassá a régi, bevált recepteinket.

Fűszerezzük az ételeket azért is, hogy egyes ízeket kiemeljünk, vagy éppen elfedjünk, ízletesebbé, illatosabbá vagy éppen színesebbé varázsoljuk azokat.

Összállítottunk egy alap fűszerkeveréket és pár speciálist, amiket a különböző húsokhoz kínálunk.

Az egyik a Natúr fűszerkeverékünk, ez egyben a legkedveltebb is. Mindenhez jó! Az alap dolgokat tartalmazza: fehérrépa, sárgarépa, zeller, póréhagyma, vöröshagyma, petrezselyem, fokhagyma, kurkuma, gyömbér, feketebors.

A kínálatunkban megtalálod a különféle húsokhoz való fűszerkeverékeket. Halhoz, vadhoz, marhához, szárnyashoz, tepsis burgonyához.

Több évtizedes, dédi féle recept alapján összeállított, gondosan megválogatott összetevőkkel.

Például a halhoz ajánlott fűszerkeverékünkbe  plusz tettünk mustármagot, fűszerpaprikát, kapor levelet, paradicsomot és szegfűborsot.

Érdemes átnézni az oldalon található fűszereink összetevőit.

Ami viszont nincs bennük, az a só és adalékanyag! Tehát büntetlenül adhatod az ételekhez, nem kell figyelni arra, hogy el ne sózd! Ma már egyre többen figyelnek az egészséges táplálkozásra, hogy milyen minőségű ételek kerüljenek az asztalunkra. Viszont arra is kell törekedni, hogy a hozzáadott termékek, kiegészítők is ugyan olyan egészségesek, magas minőségűek, szerethetőek legyenek.

Így teljesen természetes növényeket rejtenek az üvegeink, csak megbízható forrásból vásároljuk az alapanyagokat.

Amire még gondosan figyeltünk, hogy az utolsó morzsáig fel tudd használni a fűszereket. Ugyanis azért választottuk ezt az üveget, amiben a fűszereinket kínáljuk, hogy veszteség mentesen tudd felhasználni az egész mennyiséget.  Széles a nyaka és maga az üveg pedig egyenes. 

Javasoljuk, hogy tárolásnál figyelj arra, hogy ne legyenek meleg helyen és ne érje a napfény az üvegeket, fűszereket. 

Miért imádjuk használni ezeket a termékeket? 

Elárulom az egyik nagy titkot! Nem kell azon agyalni, hogy a ma vásárolt marhahúshoz milyen fűszereket használjunk, mivel ízesítsük. Ezt már jól kitalálták helyettünk. Persze, meg lehet kicsit bolondítani egy kis friss fűszerrrel, de ez már egyéni ízlés kérdése. Nem tudsz nagyot tévedni! 

A grill húsokhoz meg kimondottan a szárított fűszereket ajáljuk, mivel a sütésnél nem égnek meg a rátapadt fűszernövények. 

Ha szárított fűszert szertnél pácoláshoz használni, ajánlom, hogy a sütés előtt már pár órával áztasd be olajba a fűszereket, hogy legyen elég ideje kioldódni az aromáknak, ízeknek. Ezt egy kis melegítéssel  meg is tudod gyorsítani.

 

Pár tipp ide a végére.

Tea, kávé helyett ezeken a hűvösebb napokon szürcsölgess meleg zöldség levest csészéből. Roppant egyszerűen el tudod készíteni. Nem kell más hozzá, mint forró víz, fűszerkeverék, ízlés szerint só és egy bögre. Akár a munkahelyeden is pillanatok alatt készen tud lenni.

Ha galuskát készítesz, a nyers tésztához hozzá teszel abból a fűszerkeverékből, amit a húshoz használtál és máris egy izgalmasabb köretet tudsz letenni az asztalra. De a tésztát is kifőzheted fűszeres vízben. 

Ha a polcodon van esetleg olyan fűszer, amit már réginek érzel, nem biztos, hogy ki kell dobnod. Egy kis melegítéssel újra elő tudod csalogatni az ízeket belőle. 

Főzéskor, sütéskor a szárított fűszerkeverékeket már az eléjén hozzá tudod adni a húsokhoz. A friss fűszereket viszont csak a végén tedd bele. Itt is van egy kis előny, igaz? Mert a húsoknak így több idejük van átvenni az ízeket!

Próbáljátok ki a tökéletes fűszerkeverékeinket! 

Kívánok mindenkinek élvezetes kisérletezgetést a konyhában!

Hírlevél

Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre! Így elsőként értesülhet aktuális akciónkról és különleges ajánlatunkról! Ön is megkaphatja hírlevelünket kötöttségektől mentesen és bármikor akár le is mondhatja azt!

* Vezetéknév:

* Keresztnév:

Kérjük, jelölje be az érdeklődési körét az alábbiakból

Téma választása:

Csoport: