A honlapon sütiket (cookies) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
A webhelyünk használatával elfogadja a sütik Adatvédelmi szabályzatunk szerinti használatát. Adatvédelmi nyilatkozat

Eper, eper, eper minden mennyiségben!

Közzétette priki107 2018. 05. 27 0 Hozzászólás(ok)

Jöhet? 

A bodza szezonról átváltottunk egy gyors mozdulattal az eper szezonra! 

Ha van nagyon-nagyon szerethető gyümölcs, akkor az, az eper. 

Eperkrém, eper fagyi, epres torta, eper szörp, eper föld… 

Beírjuk a Google barátunkba, hogy eper… nézzétek meg azt a sok csodaszép epres fotót. Ránézel és nyelsz egy nagyot, majd rohansz ki a kertbe, az eperföldre, a piacra vagy éppen a sarki zöldségeshez. 

Most hoztunk egy kis szösszenetet az eperről, bővítsük kicsit a tájékozottságunk mutatóját! 

Lehet olvasni mindenféle jókat, csodákat erről gyümölcsről, de mi itt és most egy kis ismeretről és nagyobb részben pedig felhasználásáról írunk pár szót.

Tudtad, hogy Kelet-Ázsiából származik? És azt tudtad, hogy  régen kizárólag a gazdagok kiváltsága volt a fogyasztásuk? Különlegessége, hogy a magjait kívül hordja a hátán. Rostban gazdag, sok vitaminnal telezsúfolt bogyós gyümölcs.

És azt tudtad, hogy a mi szörpjeinkben 33% eperlé található és tartósítószert nem tartalmaz? De ha még tudatosabb szeretnél lenni, válaszd a gyümölcscukros változatát! ( ez itt a reklám helye, ha már megtiszteltél ennek a blog bejegyzésnek az olvasásával)

Hova is kerülhetnek eprek vagy eperből készített finomságok?

Rakhatod a reggeli müzlidbe apróra vágva, készíthetsz belőle eperhabot, lekvárt, ízesítheted vele a süteményeket. Dekorációként is nagyon mutatós. Le is fagyaszthatod, hogy akár télen előkapva is készíthess belőle egy gyümölcskoktélt. Ha citromlével meglocsolod fagyasztás előtt, még a gyönyörű színét is megőrzi neked.

Viszont elég gyorsan romlok, így pár tanács, hogy mire figyelj a vásárlásánál és tárolásánál. Vásárlásnál arra figyelj, hogy szép pirosak legyenek. Az eper nem utóérő, így leszedés után már nem érik.

Az eltarthatósága 1-3 nap. Ha hűvösebb helyen tárolod, úgy kicsit tovább is eláll. De többször válogasd át, kiszedve a rothadásnak indult szemeket.

Egy igazán praktikus tanács, ami személyes tapasztalaton alapul. Ha a kosarad alját az eper leveleivel beteríted, még egy kicsit tudsz nyújtani az eltarthatóságán.

Közvetlenül fogyasztás előtt ajánlott megmosni, szintén a romlandósága miatt.

Még két ötlet a végére:

  1. készíts epres shake-et:
    20 dkg friss eper, 2 db banán, 4 dl epres szörp ( epres méhes-mézes szörpből, javasolt hígítási arány: 1:8), 2dl tej. Jól turmixold össze, hűtsd le és már fogyaszthatjátok is.
  2. ha epres tortakémet szeretnél készíteni:
    40 dkg epret apróra vágunk, 10 dkg porcukorral megszórva két órán át állni hagyjuk egy szűrőben.
    A lecsepegett levet  fél dl eperszörppel ( természetesen méhes-mézes) összekeverjük, ebben oldjuk fel a zselatinport, és összemelegítjük. Forralni nem szabad! Egy doboz (25 dkg) mascarponét 10 dkg vajjal kihabosítunk, majd hozzáadjuk a zselatinos eperszörpöt és a felaprított epret is. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát. (ezt a receptet egy kedves vásárlónktól kaptuk, köszönjük itt is)

Turbózd fel az ízeket az eperszörpünkkel!

Pezsgő eperrel? Kóstoltad már?

Hírlevél

Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre! Így elsőként értesülhet aktuális akciónkról és különleges ajánlatunkról! Ön is megkaphatja hírlevelünket kötöttségektől mentesen és bármikor akár le is mondhatja azt!

* Vezetéknév:

* Keresztnév:

Kérjük, jelölje be az érdeklődési körét az alábbiakból

Téma választása:

Csoport: