A honlapon sütiket (cookies) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
A webhelyünk használatával elfogadja a sütik Adatvédelmi szabályzatunk szerinti használatát. Adatvédelmi nyilatkozat

Bodzavirág. Itt a szezonja, menjünk, szedjük, használjuk fel.

Közzétette priki107 2018. 05. 10 0 Hozzászólás(ok)

Nálunk is készülnek már a bodzavirág szörpök, természetesen nem véletlenül, itt a szezonja.
Fogyasszuk minél több formában ezt a szabadon termő különleges növény virágzatát.

Mire figyeljünk szedésénél? 

Ha lehet ne az utak mellőli bokrokat támadjuk meg, mert ugye az a fránya kipufogó, még ha már szabad szemmel nem is látjuk… de ott van az! Max az autózás közben ki tudjuk nézni, hogy hol találunk bőven nyíló bokrokat. 

Kössük össze egy jó kis sétával, kirándulással. Minél beljebb, annál tisztább lesz. 

Figyeljünk még arra is, hogy szedéskor szép, száraz idő legyen, nem tesz jót a nedvesség a virágzatnak. Óvatosan, ha lehet, ollóval vágjuk le a világernyők elágazásánál. Napon szárítsuk, letakarva, virágzattal lefelé fordítva, hogy megtartsa azt a szép krém-fehér színét.

Mit készíthetünk belőle?

Bodzás palacsinta (virágjából)

Ha szeretnénk kicsi újítást, frissítést vinni a hétköznapjainkba, készítsünk bodzás palacsintát!

A szokásos módon elkészítjük a hagyományos palacsinta tésztát és sütés előtt bele keverjük a lecsipkedett bodzavirágokat. Ennyi a történet, de nagyon finom lesz! Ha még kicsit fokozni szeretnéd, háromszögletűre hajtod, megszórod porcukorral és nyakon öntöd bodzaszörppel.

Bodzavirág szörp (virágából)

Ezt szerintem mi készítjük a legjobban, itt az oldalunkról tudtok rendelni.
Ebben a bodzavirág szörpben, biztosan bodzavirág található! :-)

Rántott bodza (virágjából)

Igazából nem az a hagyományos rántott dolog, amit a húsoknál, zöldségeknél szoktunk alkalmazni, hanem palacsinta tésztába belemártjuk az ernyős virágzatot és hírtelen kisütjük. Ennyi.

Bodza tea (virágjából)

Nem írnánk le, hogy mire jó, mit kezelünk vele, mert nem vagyunk ennek tudorai, de azt tudjuk, hogy nagyon finom tea készíthető a virágából. Ráadásul nagyon egyszerűen. Tegyü edénybe, forrázzuk le, hagyjuk állni 5-6 percig, majd szűrjük, ízesítsük (vagy ne), és már fogyaszthatjuk is.

A vállalkozóbb kedvűek készíthetnek még lekvár vagy akár bort is belőle.

 

A végére egy kicsit más, de itt is van benne bodzavirág, bodzavirágpor…

Mindenki!

https://www.youtube.com/watch?v=0CDPXEHN7tw

Hírlevél

Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre! Így elsőként értesülhet aktuális akciónkról és különleges ajánlatunkról! Ön is megkaphatja hírlevelünket kötöttségektől mentesen és bármikor akár le is mondhatja azt!

* Vezetéknév:

* Keresztnév:

Kérjük, jelölje be az érdeklődési körét az alábbiakból

Téma választása:

Csoport: