Általános termékismertető

Termékcsaládunk kialakításánál célul tűztük ki, hogy visszahozzuk a magyar gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar, jóízű szörpöket, illatos fűszereket, ízletes lekvárokat és mézeket.
Jelszavunk: „Egészség és tradíció”
Fontos számunkra a hagyományok tisztelete, a természetes összetevők, a minőségi magyar alapanyagok, az egyedülálló választék. Az alap a nagyszülőktől örökölt recept kissé finomítva, - gondolok itt a kíméletes eljárásra - és mindaz a szépség és jóság amit tőlük kaptunk.

Gyümölcs- és gyógynövényszörpjeink, lekvárjaink, fűszereink, csak természetes összetevőket tartalmazó minőségi termékek, egyedülálló választékban.
Szörpjeink, lekvárjaink magas gyümölcstartalmúak, esetenként gyógynövény összetevőket is tartalmaznak, mézzel is ízesítettek. A gyermekkori mézes körte szörp finomságából és minőségéből nem akarunk engedni, ennek vásárlóink is örülnek.
Választékunk páratlan és folyamatosan megújul, szörpjeinknél a kezdeti 6 íz, mára 30-nál is többre bővült, kiegészült diabetikus választékkal is.

Natúr, szárnyas, sertés, marha, vad, hal fűszerkeverékünk is igazi különlegesség, akárcsak különleges minőségű lekvárjaink, mézeinkről és mézkészítményeinkről nem is beszélve, gondolok itt a tőzegáfonyás és homoktövises mézkészítményünkre.
Üzemünk vízellátását az alattunk 200 méter mélyen meghúzódó karsztvíz biztosítja, így a büszkeségünk a „szári víz” is eljut a vevőinkhez.
Külön hangsúlyt fektetünk a finom ízvilágra, termékeink ízében markánsan megjelennek a természetes összetevők.
Termékeink hagyományos, kíméletes eljárásmóddal készülnek, prémium minőségben, egyedi különlegesen szép hagyományőrző csomagolásban. Gyümölcs- és gyógynövényszörpjeink cseppmentes kupakkal záródnak, a termékek hűtést nem igényelnek. Egyéves szavatossági idővel rendelkeznek. Méhes-Mézes szörpjeink a Hungarikum kategóriában megyei értéket képviselnek.

A gyermekkori élményeinkre hagyatkozva termékeink külső megjelenésében is törekedtünk a hagyomány tiszteletre.
Üvegjeinket a kezdetektől zsákvászonnal kötjük le, kizárólag kézzel.
Címkéink egyedi tervezésűek, kézi rajzolásúak. A címkék képi megjelenése és különleges hangulata hangsúlyozza termékeink egyediségét.
A Szárika termékcsaládnál a has címkén, otthonunk Szár település jelképe, a Fellner Jakab tervezte katolikus templomról készült rajz is megjelenik. A termék logóján, a hagyományokhoz visszanyúlva egy 19. századi szári vízhordó asszony látható.

Termékeink készítésével és fogyasztásával remélhetőleg a ma már csak emlékeinkben élő hagyományos, házias jóízű szörpfogyasztási kultúra éled újjá ami egykoron - bár elfeledtük – a háziasszony büszkesége volt.

Szép, igényes, hagyományőrző csomagolásban az egészségére figyelő embernek nagyszerű ajándék is. Kínálja vendégeinek, családjának az ízletesen elkészített házias ételek mellé és teljen meg az otthoni vendéglátás örömével.

„Nekik és Önöknek ajánljuk szeretettel!”