Rólunk

Cégünkről:

Cégünk társasági formában működő családi vállalkozás. Zöldmezős beruházás keretében megépülő, uniós elvárásoknak is megfelelő korszerű élelmiszer üzemben gyártjuk termékeinket a fejér-megyei Szár településen. Dolgozóink helyi lakosok.

Termékeinkről:

Termékcsaládunk kialakításánál célul tűztük ki, hogy visszahozzuk a gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar, jóízű szörpöket, illatos fűszereket, ízletes lekvárokat, mézeket.
Méhes-Mézes szörpjeink a Hungarikum kategóriában megyei értéket képviselnek.

Gyermekkori élményeinkre hagyatkozva termékeink külső megjelenésében is törekedtünk a hagyomány tiszteletre.
Üvegjeinket a kezdetektől zsákvászonnal kötjük le, kizárólag kézzel.
Címkéink egyedi tervezésűek, kézi rajzolásúak. A címkék képi megjelenése és különleges hangulata hangsúlyozza termékeink egyediségét. A Szárika termékcsaládnál a has címkén, otthonunk Szár település jelképe, a Fellner Jakab tervezte katolikus templomról készült rajz is megjelenik.
A termék logóján, a hagyományokhoz visszanyúlva egy 19. századi szári vízhordó asszony látható.

Termékeinknél elengedhetetlen számunkra a természetes összetevők, a minőségi alapanyagok, a hagyományőrzés, az egyedülálló választék. Az alap a nagyszülőktől örökölt recept kissé finomítva, gondolok itt a kíméletes eljárásra. Valamennyi szörpünk mézzel is ízesített, mert a gyermekkori mézes körte szörp finomságából és minőségéből nem akarunk engedni, ennek vásárlóink is örülnek.

Választékunk páratlan és folyamatosan megújul, szörpjeinknél a kezdeti 6 íz napjainkra több mint 30 fajta finomságra bővült, kiegészült diabetikus választékkal is. Natúr, szárnyas, sertés, marha, vad, hal fűszerkeverékünk is igazi különlegesség, akárcsak különleges minőségű lekvárjaink, mézeinkről és mézkészítményeinkről nem is beszélve, gondolok itt a tőzegáfonyás és homoktövises mézkészítményünkre.

Üzemünk vízellátását az alattunk 200 méter mélyen meghúzódó karsztvíz biztosítja, így a büszkeségünk a „szári víz” is eljut a vevőinkhez.

Termékeink készítésével és fogyasztásával remélhetőleg a ma már csak emlékeinkben élő hagyományos, házias jóízű szörpfogyasztási kultúra éled újjá, ami egykoron - bár elfeledtük - a háziasszony büszkesége volt.

Kívánom, sorakozzanak polcainkon a szörpök mellett finomabbnál-finomabb fűszerek, ízletes lekvárok és mézek.

 

„Nekik és Önöknek ajánljuk szeretettel!”